28 februari 2017 Democratie toekomst

Ontwerpen democratie van de toekomst
Samen met kunstenaars, gemeenteraadsleden en fracties, burgerinitiatiefnemers, bewoners en onderzoekers uit het Gooi

Onze lokale democratie is in ontwikkeling. Steeds meer wordt geëxperimenteerd en gezocht naar nieuwe vormen van democratie. Ambitie is een democratie die politiek en samenleving verbindt en bouwt met de ideeën, kennis en initiatieven uit de samenleving. Een democratie die ruimte geeft aan de groeiende behoefte en de vaardigheden van burgers om mee te sturen.
Met de inspiratie en de openheid van een diversiteit aan kunstenaars, gemeenteraadsleden en fracties, bewoners, burgerinitiatiefnemers en onderzoekers zijn we een ontwerpproces gestart naar een lokale democratie van de toekomst. De tijd is er rijp voor.

We kijken terug op een fijne SamenLerenBijeenkomst in het atelier Art to Join. Na de inspiraties van de kunstenaars en inleiding van onze gastvrouw, Ingrid Jansen en onze eigen brainstorm op de tafelkleden zijn we meteen intensief in gesprek gegaan aan de vier gesprekstafels. In bijgaand verslag vind je de tafelkleden, de impressies en de foto’s met een rijkdom aan materiaal waar we mee verder kunnen.  Zie verslag van de avond

No comments yet.

Leave a Reply